Effektiv trening med boksesekk

Boksing er utrolig fin trening for det meste av kroppen, så du burde virkelig satse på dette om du ønsker å komme i ditt livs form. Det krever ikke mye og sammen med noen joggeturer sikrer du at du får god kondisjon og får trent styrke samtidig. Ved å bruke en boksestasjon med boksesekk og punchingball trener du også koordinasjon og utholdenhet. Det er faktisk ganske slitsomt å slå på en tung sekk i mer enn et par minutter om gangen. Du får trent armer, skuldre, rygg og mage. Beina kan du trene med andre øvelser, f.eks. med hjelp fra en treningsstrikk eller ved benkpress på en treningsbenk.

Mange treningsmuligheter

Når du skal begynne å bruke din boksestasjon (finn nettbutikker som selger bokseutstyr på Lenkeguiden) er det viktig at du begynner litt rolig. Er det lenge siden du har trent sist eller om det er første gang du virkelig skal i gang, så er det lett å få belastningsskader om du blir altfor ivrig med i omgangen med en boksesekk. Derfor må du ha litt tålmodighet og begynne med trening et par ganger i uken slik at kroppen får restituert seg. Begynn med en joggetur, slik at du får varmet opp kroppen og er det for kaldt ute, så kan en runde med et hoppetau være en fin måte å bli varm på.

Å slå på en boksesekk er tungt

Deretter kan du begynne med å slå på punchingballen. Her er det ikke så mye styrke som kreves, men mer koordinering av slagene slik at du treffer hver gang og gjerne skift hånd for hvert slag. Igjen er dette tyngre enn du tror, så det er ikke unormalt å bli sliten til å begynne med. Selv om det er ikke er noen motstand som det er i en boksesekk, så må du ha armene hevet og bevege dem samtidig. Det er fin trening for bryst, skuldre og armer og så er du klar til selve boksesekken. Her gjelder det å holde seg i bevegelse, flytte føttene hele tiden rundt sekken og slå på den. Noen slag bør komme i rask rekkefølge og være korte slag, mens andre kan være tunge slag hvor du bruker det meste av kroppen. På den måten får du med deg skulderpartiet, musklene i brystregionen og magemusklene. Vil du trene mer med beina, så kan du også sparke på boksesekken.