Crossfit

Hvorfor er crossfit blitt så populært?

Det er helt sikkert mange ulike grunner til at crossfit har blitt såpass populært, men en av de viktigste er formentlig at treningsformen er utrolig allsidig og effektiv, og folk har blitt mer opptatt av utseende. F.eks. i forhold til kropp og lignende, men også hvite tenner (tannbleking hjemme er jo blitt svært populært), mote/klær osv.. Om du ikke helt er klar over hva crossfit egentlig er for noe, så kan det kort forklares med varierte og funksjonelle øvelser hvor du bruker det meste av kroppen, utført med høy intensitet. Du kan enten trene alene eller sammen med andre i en av de mange crossfit boxer som etter hvert har kommet rundt om i landet.

Variasjon er det viktigste

Når du går på et treningssenter (se en oversikt her) så gjør de fleste gjerne de samme øvelsene og går gjennom faste programmer for seg selv. Noe av det som helt sikkert er med til å gjøre crossfit populært er den store variasjonen i treningen. Samtidig kan du velge å trene for deg selv eller sammen med andre. Fordelen med å trene med andre er at dere kan presse hverandre til å yte det lille ekstra, slik at treningen gir enda bedre resultater. Når det gjelder variasjonen så er noe av det viktigste i crossfit at treningsøktene ikke blir like. Rutine er den verste fienden innen crossfit og derfor vil du oppleve at to treningsøkter sjeldent er like.

Selve øvelsene er ikke spesielt avanserte og mange av dem er relatert til hva du gjør til daglig. Knebøy er noe du gjør hver dag når du setter deg ned i en stol, markløft gjør du hver gang du løfter noe opp fra bakken og hvor mange ganger utfører du ikke en bicepscurl? Gjør du de samme øvelsene med høy intensitet og litt ekstra vekt, så er du allerede godt i gang med crossfit.

Raske resultater med crossfit

Du blir fort bedre til å gjøre øvelsene dine og deltar du i en gruppe, så vil du få utfordret deg selv på en annen måte enn ved å trene alene. Dette gir deg bedre og raskere resultater og samtidig er det en mer sosial måte å trene på. Du jobber hele tiden med å forbedre deg selv, støttet av andre som trener sammen med deg og dermed blir du bedre innen fleksibilitet, hastighet, styrke og utholdenhet. Liker du å kjempe mot deg selv for å bli bedre og komme i god form, så er crossfit definitivt noe for deg.

Les mer om Crossfit i Norge på vår hjemmeside.