Crossfit i Norge

Crossfit har garantert kommet for å bli og har allerede blitt veldig populært i Norge. Ordet står egentlig for “constantly varied, high intensity, functional movement». En treningsform som er variert og med høy intensitet, perfekt for dem som ønsker å komme seg i god form. En av fordelene med crossfit er at du bruker mange av de samme bevegelsene som du også bruker i hverdagen, f.eks. å skyve, løfte, trekke eller gå ned i kne.

Mange treningsformer

Det er mange øvelser du kan gjøre innen crossfit og mange treningsformer. Øktene bør være korte, intensive og varierte. Du kan derfor bytte på hva du vil trene de ulike dagene. Noen av de mest vanlige treningsformene er roing i romaskin, løping, løfting av vekter, bruk av kettlebells, kaste med medisinball eller forskjellige kroppsøvelser.

Flere steder i Norge har det dukket opp hva som kalles en crossfit box. Dette er treningssentre som er spesielt egnet til økter innen crossfit. Her begynner man gjerne med oppvarmning og et par øvelser som alle deltar på før selve treningen begynner. Flere steder har også et scoreboard hvor resultatene blir skrevet opp for å øke motivasjonen hos den enkelte deltaker. Noen økter gjøres alene og andre kan gjøres i en gruppe hvor man skal jobbe sammen for å løse en oppgave. Det er en av de store fordelene med crossfit trening, at det finnes så mange muligheter for å gjøre nye øvelser. Nettopp det å unngå rutiner er noe av det viktigste innen crossfit.

De positive sidene ved crossfit

Vi liker å gjøre ting sammen med andre og dette er også gjeldende innen trening. Når vi trener alene er det ofte vanskeligere å få til gode resultater enn når man er mange som har samme mål og trener sammen. Motivasjon er ekstremt viktig innen trening og når du trener med andre er dere sammen om å motivere hverandre til å oppnå litt bedre resultater hver dag. Når du trener på et vanlig treningssenter, så er du ofte alene og alle trener for seg selv. Det er motsatt på en crossfit box. Her presser alle hverandre til nye høyder, nye personlige rekorder og det er med til å gi deg som person veldig gode resultater. Slike resultater er vanskelige å få til alene og derfor er det mange som velger denne treningsformen. Det er sosialt og veldig effektivt på samme gang.