Dette utstyret trenger du til crossfit trening

Crossfit er en variert treningsform med høy intensitet. Dette betyr at kroppen din utfordres ved hver øvelse og at øvelsene sjeldent er like. Noe av utfordringen med vanlig styrketrening kan være at det fort blir litt rutine og dermed får du ikke presset kroppen til å yte maksimalt. Med crossfit er det større muligheter for en veltrent og sterk kropp.

Øvelser i crossfit

Det er mange ulike øvelser som faller inn under crossfit trening. Det kan være mange bevegelser som er naturlige og dermed bra for kroppen din. Blant disse er å sette seg ned, å løfte noe, å trekke en ting eller å skyve. Dette er øvelser vi egentlig gjør mange ganger i løpet av en dag og med hjelp av vekter (finn billige vekter på Gorilla Sports sin hjemmeside) eller annet utstyr, kan vi utfordre kroppen mer og på den måten komme i bedre form.

Men også intensitet er viktig. Dette øker forbrenningen, vi svetter mer og kroppen må virkelig jobbe. Derfor vil crossfit som regel inneholde øvelser som er hverdagslige, men utført med høy intensitet. Spørsmålet er så hvilket utstyr du trenger for å komme i gang med crossfit trening.

Utstyr til crossfit treningen

Listen med utstyr er ikke lang og fordelen er at det meste du trenger til din trening kan du ha med på tur, slik at om du ønsker å holde formen ved like på ferien så er dette fullt mulig. En treningsmatte er alltid kjekk å ha, spesielt når du skal gjøre øvelser på gulvet. Ikke fordi det skal være komfortabelt når du gjør øvelsene dine, men det trenger heller ikke å gjøre vondt i knærne eller andre deler av kroppen. En behagelig treningstights og en t-shirt, så er du klar. Håndvekter er praktiske til mange ulike øvelser og du bør derfor investere i et par manualer med forskjellig vekt. Et hoppetau er også å anbefale til oppvarmningen, slik at du får varmet opp kroppen før du fortsetter treningen. I tillegg er treningsstrikker veldig effektive. Disse tar liten plass, kan være med på ferien og de gir deg mange muligheter for å utføre øvelser hjemme. I prinsippet er det alt du trenger og da er det opp til deg selv hvilke øvelser du vil gjøre og hvor langt du vil komme med treningen.